Fantastisk föreläsning och prevention i skolan

2010-02-27

Nu slog förkylningsviruset till igen och är sedan några dagar hemma och hostar och snyter mig.

Men strax innan jag knockades var jag på en fantastisk föreläsning på kommunen om prevention i skolan, skolmetoder och Skol-Komet med Martin Karlberg.

Det handlade helt enkelt om hur man bäst leder in stökiga barn på rätt bana. Ett flertal studier visar att ungefär 10% av barnen i Norge, Danmark och Sverige är bråkiga och störande. Problembeteenden av detta slag är omkring tre gånger vanligare hos pojkar än hos flickor. Stabiliteten i problembeteendet har i ett flertal studier visat sig vara tämligen hög. Trots att det allmänt sägs överallt att problemen bara ökar….

Men var gör man då jo:

·         Tar reda på hur mycket som förekommer och när

·         Sätter in parallella insatser

·         Var tydlig med vad som vill åstadkomma

·         Ger eleven möjlighet att knyta an till skolan

·         Uppmärksammar allt positivt

·         Skaffar mentorer

Så enkelt är det och så svårt. Sammanfattningsvis var det en mycket inspirerande föreläsning som egentligen handlade om ledarskap. Skulle önska att alla som arbetar med att leda människor fick tillfälle att ta del av denna föreläsning.   För barnen blir vuxna och fortsätter sitt beteende.

De styrande i Upplands-Bro kommun vill inte ens vill undersöka om våra egna barn med nueropsykatriska funktionshinder är nöjda med de insatser enligt belsut i fullmäktige den 25 e februari. Det är att använda våra resuser ineffektivt och okänsligt.
Det är att beklaga och det vill vi ändra på; Upplands-Bro kan bättre!

Irène Seth


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0