En vecka i företagens tecken

2010-02-17

Några highlights

Det första stora intrycket gjorde Markus Uvell från Svenskt Näringsliv i onsdags. Han redovisade partisympatier på ett helt imponerande professionellt sätt.  Vi politiker sysslar gärna med detta och det märks när någon tillför något extra!

 På kvällen var det auktion för Barnhjärtan - hjärt och lungfonden, många dramatiska berättelser.  Vissa barn och föräldrar är riktigt drabbade och när man hör deras berättelser så bleknar ens egna besvär till småsaker att fördriva dagen med.  Som politiker är man mycket privilegierad och får chansen att möta helt enastående människor .

Helgen förmörkades av Anders Satrells FP helt ogrundade påhopp på oss borgerliga politiker i Upplands-Bro.   Det är faktiskt sällan som politiker i hans ställning kommer med anklagelser som saknar grund.  Jag tycker annars i stort sett att svenska politiker är mycket seriösa och sällan sysslar med personliga påhopp, osanna anklagelser, skrämsel och dessutom är jäviga, men ibland blir man riktigt besviken. 

Veckan slutade till slut ändå konstruktivt med ett seminarium på Stockholms Handelskammare om vad som behöver förbättras för att vårt näringsliv i Stockholm skall blomma

Viktiga frågor som måste lösas

Trängsel på vägar och spår

Bostadsbristen

Långsam planprocess

Skattetrycket

Inga dramatiska nyheter men sannolikheten att de rödgröna ens förstår att detta är problem är liten. För Upplands-Bro’s skull hoppas jag att FP väljer att komma tillbaka till alliansen. Jag tror att väljarna vill det och för den skull är jag är beredd att lägga allt gammalt groll åt sidan och bara blicka framåt, för som det nu är gör det inte gott för Upplands-Bro kommuns näringsliv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0