Att vara politiker är en fantastisk förmån

2010-04-26

Att vara politiker är en fantastisk förmån.

Det är en dörröppnare till möjligheten att förbättra för många fler än sig själv. Drivkraften för de allra flesta politiskt engagerade som jag träffat är att kunna göra livet bättre för andra. Denna drivkraft gäller oavsett politisk färg. Konflikten mellan politiker uppstår eftersom man är övertygad om att ens egen väg är den enda rätta.

I media ligger fokus ofta på just konflikter och skandaler, istället för alla de bra saker som faktiskt sker.  Enighet och grundligt arbete är inte lika säljande.

Uppfattningen är ofta att politiker borde vara bättre än alla andra. Visst vore det bra, men de flesta politiker är som folk är mest.  Det kan innebära att de inte lyssnar eller frågar hur folk egentligen vill ha det, men att skapa bättre möjligheter för fler förenar.

Just nu håller vi i Upplands-Bro på att fatta beslut om att anlägga en ny idrottsplats (IP) vid motorvägsavfarten i Brunna. Den gamla IP är förbrukad. Tjänstemännen har under flera år noga övervägt olika platser, mätt buller, undersökt marken, räknat hur många barn som får det närmare eller längre bort, tagit in anbud och räknat på vad det skulle kosta att genomföra, driva och finansiera osv.

Till slut så får vi politiker ett underlag för att fatta beslut. Alla partier vill kunna erbjuda våra barn och ungdomar bättre förutsättningar för idrott men, en del partier bråttom, andra tycker att det viktigaste är att vi är säkra på att vi har råd, någon beklagar att det inte gått att få sponsring från näringslivet osv. Vi skall rösta om detta den 6 maj i fullmäktige.

Följ debatten på www.upplands-bro.se

Välkommen att engagera dig!

[email protected]

Ps Tack Håkan Sundström för komplimangen DS


Kommentarer
Postat av: Bert Thuresson

Hej Irene

Vill Du/Ni inom Upplands-Bro moderaterna ha en dragning om energifrågan? Om effekterna av energieffektivisering? Om varför det är motstånd till att energieffektivisera? Varför det är "vansinningt" att bygga ut vindkraften? Jag menar, vill Ni höra på någon som kan belysa problemen? Kontra möjligheter med modernisering av vattenkraften och kärnkraften?

Jag har med åren samlat på mig en hel del insikter

i ämnet.

2010-05-02 @ 16:15:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0