Fullsatt kväll med grannsamverkan

2009-10-02


Verkligen imponerande!
Lars-Gunnar Claesson med hjälp av Waldemar Sandberg Dan Westberg och Lars-Olov Johansson hade dragit ihop hela 80 personer att tala om Grannsamverkan och Grannstödsbil.
Vår lokale polis Björn Svensson inledde och berättade vad man kan göra för att skydda sin bostad
Sedan kom nämnda herrar in och berättade vad som redan görs- det är mycket och om behövet av en Grannstödsbil. Hoppas nu kommunen får ändan ur vagnen och inte strular till det bara för att motionen om Grannstödsbil kommer ifrån mig.
Det viktigaste är att det kommer en Grannstödsbil precis som det var med det lokala poliskontoret i Bro, det viktigaste är att det blir av inte tack vare vem eller vilka.
Till slut berättade två f.d. yrkesförbrytare från KRIS (Kriminellas Revansch i Samhället) om vad KRIS gör och hur en tjuv tänkter.  Verkligen fantastiskt med KRIS som bland annat tar emot dömda när de kommer ut. De räddar många som i alla fall inte återfaller i brist på annat.
Kunde tyvärr inte höra allt om KRIS eftersom jag måste åka och hämta Helena och Alex på hundkurs i HåboTibble synd men man måste prioritera i livet
Tänk vad mycket bra frivilligverksamhet det finns i samhället och hoppas verkligen alla Grannstödjara känner sig så uppskattade att de fortsätter.  DET viktigaste är att vi alla hjälps åt och det var en sådan kväll, det mår samhället och alla människor bra av.


Irène

Kommentarer
Postat av: Christoffer T

Det som är imponerande är väl inte antalet personer på ert lilla sammanträde utan snarare att medelåldern ser ut att vara någonstans mellan 60-80 år.



Moderaterna i stort är ett bra och nytänkande parti men i din kommun verkar det vara samma gamla gäng som var med och tyckte till för 30 år sedan ungefär, är det verkligen så illa på riktigt? Vart är ungdomarna? Hur kan en samling pensionärer återspegla samhället med dagens problematik när de själva lever i en helt annan värld?

2009-12-16 @ 12:45:20
Postat av: Anonym

Hej Christoffer

Denna bild är ej endast moderater utan det var alla som kom på grannstödsmötet men Du har helt rätt vi har ett problem med detta och jobbar stenhårt på att bli bättre. Har sänt din kommentar som en uppmaning till alla aktiva att verkligen nu i nomineringstider försöka uppmuntra och stödja unga aktiva.

Irène

2009-12-17 @ 09:42:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0