Härligt med 8 or på Hagnässkolan

2008-05-27


Var i veckan lärare för 3 stycken 8 or i Hagnäs och berättade om politik.  Det märktes att de inte skulle rösta förrän om 6 år för själva politikintresset var inte stort men däremot var det nog en hel del av dem som skulle kunna göra stora insatser som politiker. Starka viljor ocy tydliga uppfattningar även om de inte riktigt höll ihop på det det sättet vi är vana med att åsikter hör ihop politiskt.  Det är inte helt lätt att hålla uppmärksamheten på topp i 60 minuter inför en 8 a med myror i baken.  Det är en tuff uppgift våra lärare har och jag kände mig inte hela tiden lika lysande som lärarna i klass 9A på TV.  Pratade också en del med mobbningsgruppen och till min stora glädje visade det sig att man jobbade enligt Oweus modellen som är evidensbaserad  dvs bygger på vetenskapligt prövade metoder som fungerar. Vi lade en motion om att alla skolor ha antinmobbningsplaner enligt Oweus metoden som man vet fungerar. Förstås ville inte de styrande socialdemokraterna ta till sig detta men det är så glädjande att våra duktiga lärare är klokare än så.

Vi har också fått ett fantastiskt projekt presenterat för oss Framtid Bro och en mycket inspirerande Arkitekt presenterade visoner för Bro och det var som musik för våra öron i borgligheten. Budskapet var utnyttja vattnet det är er konkurrensfördel öppna det för människorna.  Men den styrande minsoriteten med socialdemokraterna som tongivande är inte direkt för tillgänglighet och öppenhet så det blir väl inget av.  Kommunen har genomfört en mängd utvecklande workshops för att låta tjänstemän och politiker komma fram till olika förslag och även här använder man sig av konfrontation. Bara folkpartier och socialdemokraterna var välkomna  och så pratar man om bred förankring vilket skämt .

Hoppas att vid nästa val inte bara få genomfröa förändringar för medborganra som innebär en helt annan valfrihet, oppenhet och kvalitet utan också ett helt annat samarbetsklimat.

Irène seth

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0