Folkhälsa ett tråkigt ord som borde heta egen uppskattning

2008-05-05


I mitten av april var vi några politiker ifrån Upplands-Bro på en konferens om folkhälsa ordnad av folkhälsoinstitutet.
Det var flera andra Stockholmskommuner där och vi lärde oss mycke. Olyckligtvis visade det sig att våra ledande folkpartister inte var insatta i hur Upplands-Bro jobbat med folkhälsa, det var mycket pinsamt men man förvånar sig snart inte över vare sig över bristen på ambition eller kompetens.  För övrigt lärd vi oss mycket och det är klart att folkhäsloinstitutet parar i egen sak som de bör men att jobba med folkhälsa bör ske med klar målsättning på kommunstyrelsenivå. Varje kommun bör ha en klar strategi väl anpassad till lokala förutsättningar.  Upplands-Bro har en stor potential att verkligen åstakomma något mer höga sjuktal och påtagliga problem inom tex övervikt.
Vi kan verrligen åstakomma något positivt som förlänger och förbättrar livet för våra invånare.  Att ha sämre folkhälsa än andra är ett tecken på att man inte ser sig som viktigt och för oss poltiker i Upplands-Bro så gäller det att uppmärksamma hur värdefull varje människa i kommunen är.
Det låter som en slogan men människorna i Upplands-Bro är det värdefullaste vi har trots all vacker natur och härliga bostadslägen.
Irène Seth

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0